Laboratory of Green & Blue ideas > News > Περιβαλλοντικά > ΝΕA ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
  • admin
  • Περιβαλλοντικά
  • Χωρίς σχόλια

ΝΕA ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Νέα συνεργασία των ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών Εμπειρογνώμονα για την υλοποίηση του έργου:

INNONETS

“Innovative Agrifood Networks for the Agrifood sector”

«Καινοτόμα δίκτυα για τον αγροδιατροφικό τομέα»

Οι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ σε συνεργασία με το σχήμα εταιρειών «DOTSOFT (https://www.dotsoft.gr/) – EPSILON (https://epsilondev.gr/)» θα συνεργαστούν για την υλοποίηση του έργου INNONETS(http://interreginnonets.eu/el/arhiki).

Το έργο έχει ως στόχο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός δυναμικού περιφερειακού συστήματος που θα προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες υποστήριξης σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις του τομέα αγροδιατροφής στην διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Ιταλίας. Προτεραιότητα του έργου είναι η δημιουργία και η λειτουργία Κέντρων Διαμεσολάβησης για την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα (InnoHubs) τα οποία θα υποστηρίζουν τις τοπικές μικρές επιχειρήσεις ώστε να συμμορφώνονται με τις πολιτικές της ΕΕ και τις οδηγίες και την ίδια στιγμή να μπορούν να υιοθετήσουν καινοτομίες στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

 Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλίας 2014-2020. 

Οι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ έχουν αναλάβει την υλοποίηση των εξής ενεργειών:

  • 3.1.3.1 Location of current cultivation area and GIS mapping – (Εντοπισμός των υφιστάμενων καλλιεργητικών περιοχών και χαρτογράφηση με Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα)
  • 3.1.3.2 Location of food processing units and GIS mapping-  (Εντοπισμός των υφιστάμενων καινοτόμων επιχειρήσεων επεξεργασίας τροφίμων και χαρτογράφηση με Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα)
  • 3.1.3.3 Diagnosis on needs for small producers and new farmers for production of quality products – (Διάγνωση αναγκών των μικρών καλλιεργητών και των νέων αγροτών για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, την εφαρμογή της καινοτομίας και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος)
  • 3.1.4.1 Location of logistics chain for food and GIS mapping – (Εντοπισμός των αλυσίδων διανομής για την τροφή και χαρτογράφηση σε Σύστημα Γεωαναφοράς)
  • 3.1.4.4 Identification of fields fostering cooperation between networks and clusters in the agri-food sector-  (Προσδιορισμός των πεδίων που προωθούν τη συνεργασία μεταξύ δικτύων και συστάδων επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα)